بتن ریزی کف
بتن ریزی کف
Blog Article
زمان گیرش سیمان چیست، چه انواعی دارد و استانداردهای اندازه گیری آن کدام هستند؟
سیمان در بتن کاربرد دارد و وظیفه آن صرفا چسباندن دانه ها به یکدیگر است و به خودی خود تاثیری در مقاومت و باربری ندارد. از این رو بتن خوب بتنی است که وقتی نمونه ای از آن شکسته شود، دانه های سنگی آن از وسط شکسته شده و سیمان ها پاره نشود. سیمان ها دارای ریشه آهکی می باشند. به عبارت دیگر ماده اصلی سیمان و مواد تشکیل دهنده سیمان آهک و ماده اولیه اصلی تولید سیمان، سنگ آهک است.
سیمان به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده ی بتن، نقش مهم در ایجاد ویژگی ها و خصوصیات مختلف برای آن داراست. امروزه انواع بسیار زیادی از سیمان تولید می شود که هر کدام مختص یک یا چندین هدف می باشد.
در پروژههای راهسازی و سدسازی، سیمان برای تثبیت خاک به کار میرود.
از آنجا که سیمان پرتلند، متشکل از مخلوط نامتجانس چندین جزء است، لذا فرآیند هیدراتاسیون حاوی واکنشهای همزمان انجام شونده ترکیبات بدون تبلور با آب است. با این وجود، تمام ترکیبات به یک میزان هیدراته نمیشوند.
سیمانهای هیدرولیکی به سیمانهایی اطلاق میشود که نه تنها بر اثر واکنش با آب سخت میشوند، بلکه محصولی مقاوم در برابر آب تولید میکنند. سیمانهای مشتق از تکلیس گچ یا کربناتها نظیر آهک، غیر هیدرولیکی هستند، زیرا محصولات هیدراتاسیون آنها در مقابل آب مقاومتی از خود نشان نمیدهند.
به طور کلی، در دمای خنک، زمان گیرش سیمان افزایش مییابد و در دمای گرم، زمان گیرش سیمان کاهش مییابد.
معادلات بوگ که برای تخمین مقدار تئوریک یا پتانسیل ترکیب اجزای سیمان پرتلند به کار میروند، به قرار زیر میباشند:
استخدام نویسنده
این مواد برای بهبود خواص سیمان مانند زمان گیرش، مقاومت، کارایی و یا انعطافپذیری آن استفاده میشوند.
در فرآیند تولید سیمان به صورت تر، آسیاب و همگن کردن مخلوط مواد خام به شکل دوغاب حاوی ۳۰ تا ۴۰% آب انجام میگیرد. کارخانجات سیمان مدرن، فرآیند خشک را که از نظر انرژی، کارایی بیشتری نسبت به فرآیند تر دارد ترجیح میدهند، زیرا آب مصرفی برای دوغاب متعاقباً قبل از عمل کلینکر کردن باید بخار شود.
در قرون وسطی، استفاده از مواد شبیه سیمان به دلیل کاهش فناوری و مراجعه به صفحه مقاله دانش فنی، کاهش یافت. اما در دوره رنسانس دوباره استفاده از این مواد در ساخت و ساز رواج پیدا کرد.
مواد اولیه به صورت جداگانه آسیاب شده و به پودر تبدیل میشوند. این مرحله برای افزایش سطح تماس مواد و تسهیل واکنشهای شیمیایی در مراحل بعدی ضروری است.
از کاربردهای اصلی سیمانهای پرتلند معمولی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: